Friday, November 11, 2011

Special dari dapur mamaLUV - Roti Pizza

Sarapan Roti Pizza di dapur

Assalamualaikum
Bangun awal sebelum subuh kluarkan saussege dan cheese utk buat roti pizza jer utk sarapan pagi anak sekolah, sementara lembutkan saussge mama siapkan apa2 yg patut... & mandikan Basma.  Basma pula alahaai susah btul nak bangun pagi kalau time hari sekolah, kalau weekend tu tau pula boleh bangun pagi2 buta.. eiii geram sungguh mama dengan pelbagai karenah anak2 cilik mama ni... macam2 hal yg diorg buat utk sajer nak tarikkan perhatian... ok takpe lupakan tentang cerita anak2... so apa kata kita tgk cebisan gambar yg tak cantik ini.. pizza ala2 simple utk makan pagi....

Mama sapukan sos spagheti (kalau emegency takde boleh guna tomato sos pun takpe), taburkan serbuk pasli, sardin yg di hancurkan, dan kepingan sausegge.. bahagian atas sekali baru le taburkan cis.  Bakar dlm oven pd suhu 180 darjah celcius selama 15 minit.


ALahaiii sayangg... hati-hati.. panas lagi tu!, kegemaran syahmi pizza. dapat roti pizza pagi2 lagi le seronok, kejutkan pagi tadi pun  berbisik bgtau mama buat roti pizza.. cepat2 bangun mandi.... heheh.... tektik! dan memang kelakar tgk gelagat Syahmi ni... :)

Kawan-kawan nak cuba utk sarapan esok boleh le... boleh dipelbagaikan lagi dengan udang/sotong ke... lagi sedap... selamat Mencuba...

Print this post

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...