Friday, November 11, 2011

Yogurt buah + ice cream

 HaRi ni Masak MaSakAn Italian & Jepan 

 


Hari ni takde idea nak menulis, maklum le cuti.. sibuk dengan anak2 kat rumah...sorang nak makan spageti, abah plak nak makan sup jepun lala, mama plak rasa nak makan puyuh goreng berempah... tong teng22 kat dapur dengan di bantu bibik tolong cuci pinggan mangkuk maka siap la bolognes spageti, lasagnia, miso soup lala & abah pula tukang buat yogurt buah, Alhamdulillah puas hati semua menu kesukaan dah siap utk di makan... yum2222..


Bahan YoGuRT Buah:


Yogurt origional Nestle
Ais Cream VaniLLA
Buah strawbery, anggur, apple/atau semua buah tempatan yg ada kat dapur tu di potong kecil. (seperti pisang, jambu air, jambu batu, rambutan, buah naga dll lg)

Caranya:
Campurkan ais cream dgn yogurt tadi, nak tuang ais cream byk mana pun terserah kpd kawan2 nak manis++ atau tidak, kemudian boleh di gaul dengan kesemua hirisan kiub buah tadi/ditabur jer atas yogurt apbila nak dihidangkan.. kalau beri anak makan pasti tak cukup 1 mangkuk!. tak percaya boleh cuba :)

Kalau nak best lagi... bahagian bawah sekali dlm mangkuk tu susunkan beberapa keping kek coklat dan tuangkan adunan yogurt td dgn taburan kiub buah2an. ehmm sedapppp!
Print this post

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...